2.4.15

Porto


Pamiršti žieminiai batai. Vilnonis paltas, ačiū dievui, paliktas namie. Nereikia sakyti - čia šilta. Prie gero pripranti greitai ir mes jau skundžiamės kad ne 25 ir Primarke perkam basutes.




Perskaičiau čia nesenai, kad Anglija - tai kur ant kiekvieno kampo kaip Hario Potterio filme. Pagalvojau - nebuvo Porte. 
Čia universitete didžiuliais juodais apsiaustais apsidengę vaikšto studentai. Kokios tais sektos pamanai, Bet čia tik studentų apstovybė. Įkvėpta jos J.K. Rowling parašė Harį Potterį. 
Kaip ir tų vingiuotų laiptų viename Porto knygynę, kurie čia beveik monumentas. Kaži ar kas beateina ten tiesiog knygų??



Čia, kur dabar esu - Portas, vieta, kur vynas pigesnis už pieną ir kur viskas atsiduoda močiutės palėpe. Aplamai, jausmas kaip gyvenčiau su iš paskos sekančia nostalgija. 
Kepinių kvapas kaip pas močiutę, visur mediniai baldai, atsiduodantys senove, o pastatus puošia mėlynį plytelių raštai tarsi nuo močiutės virtuvės sienos...



Ir kolkas aš kaip nuolatinėse atostogose. Filmų naktys, sekmadienio pietūs, šeštadienio pusryčiai 
jaukiam balkonėly... Tarptautiniai pietūs, gaminimo pamokos, barbecue, piknikai prie vandenyno.

 Kelionės, karnavalai ir pubcrawlai. Ir kaip vienas keistai netinkantis dalykas - paskaitos. Portugalų kalba. Tarsi nuoboduliu reikėtų atsilyginti už visą nuostabų laiką po paskaitų...






...ir kai visi vakarėliai prasideda ten, kur gyveni, o baigiasi geriausiam klube kitoj gatvės pusėj, gali sau leisti švęsti kasdieną.




Va taip aš pradėjau švęsti gyvenimą - vykdyti tą nuolatinį laimės ekspertų prašymą - džiaugtis kiekviena akimirka.
Nes pastebėjau, kad laimėje norai pildosi. 
O aš dabar tik stebiu, kaip greitai braukosi stebuklingo norų sąrašo punktai.



4 comments:

  1. Šakėėėssss, viską, atrodo, vėl jaučiu iš naujo. Taip džiaugiuosi ir baltai pavydžiu, kad gyveni Porto ritmu! Gegužę aš pagrįžtu, jėjėjėjė, bus tobula savaitė, jau žinau. Sėkmės besideginant ir besitūsinant taip sakant :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip taip, gera čia, labai! Bet geriu reikia dalintis, todėl oi laukiam Marijos aplankant!! :)

      Delete
  2. Aš nebuvau Porto, bet savu laiku buvau Torine, su paskaitom itališkai... :) Ir kažkaip tikrai, chi, galvoju, džiaugiuos už kitų Erasmusų linksmybes, nes tas laikas tikrai neįtikėtinas. Ir fainai, kad gabaliuką džiaugsmo čia nučiupau :) Ačiū!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Va o aš kaip tik į Italiją norėjau. Tik kalba sustabdė. O pasirodo čia ne kitaip, visvien nei žodžio angliškai :D Oi smagu, kad atgaivinau gražius prisiminimus!! Įsivaizduoju kaip gera! :) Man jau dabar baisu, kad reikės šitai palikti..

      Delete