27.9.13

APIE DEIVIDUS, KNYGAS IR PARYŽIŲ


Knygos kraštelis saldžiai išteptas šokoladu, jau galima nuspėti - saldi ir knyga. "Saldus gyvenimas Paryžiuje" pavadinimas dar kartą neleidžia suabejoti...



Žinot tą literatūrą, kuri iš pirmo žvilgsnio pasirodo intelektualiai nevertinga (kas, kad aš sužinosiu kaip kažkoks Davidas gyvena kitame žemės pusrutulyje??)? Kur skaitymas - kaip laiko švaistymas??
Bet tik iki tol, kol pradedi skaityti.. Ryji žodžius net nemirktelėdamas, pakeli galvą, prasiblaivai nuo knygos pasaulio ir supranti, kad žinai jau kas per daiktas clafoutis, kaip prancūzijoje cukrainė vadinas, kultūrinius prancūzo ir amerkono skirtumus..


Taip nutiko su David Lebovitz "Saldžiu gyvenimu Paryžiuje". Išreklamuotas. Romanas. Mirga visur. Fui, nenoriu, - pirma mintis. Bet ji - kaip popiečio desertas, skaitai ir palengva nusikeli į Prancūziją... Atrodo jauti ir matai kaip pats David'as gyveną.. Užuodi jo kepamų pyragų kvapą. O paskui su goduliu perskaitai kiekvieno skyriaus gale pateiktą receptą...Gurgiančio pilvo daina prasideda...

 
Todėl šiandien rekomenduoju, tikrai rekomenduoju! Ir Deivid'o (apie kurį sužinoti visgi buvo įdomu) knygą, ir kitokį požiūrį į išreklamuotus romanus!

Pamėginkim, o tik paskui vertinkim, - šiandien mano moto.
Rūta


8 comments:

  1. Ačiū už rekomendaciją! :) Jei ten dar yra receptų, tikrai mano dėmesio verta knyga. O aš taip mėgstu prancūziškas nuotaikas fimuose, knygose tuo labiau. :}

    Gal tie sausainiai yra iš knygos? :}} daug šokolado...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nee, sausainių knygoj kol kas nepriėjau, bet jau užtikrau keletą neblogų pyrago receptų.. O sausainiai - taaip, su daug daug šokolado.
      Jei laisvalaikiu karts nuo karto mėgsti paskaitinėti receptukų, o apie Prancūzija nori sužinoti ne tik iš istorijos vadovėlių - knyga tikrai patiks!! O kas dėl filmų, gal turi ką pasiūlyti?:)

      Delete
    2. O, pyragai dar geriau! :))

      Iš fimų: Delicacy (2 kartus žiūrėjau), Priceless (labai patiko) su Audrey Tautou, Love Me If You Dare (prancūzė Marion), Midnight in Paris (žavingas, nes persipina kitos epochos su Savadoru Dali, Hemingwey'jų), Paris Je T'aime. Tiek pamenu dar :))

      Delete
    3. Pora matyti (bet tikrai labai geri!) O kitus jau įtraukiau į watchlist'ą! Ačiū!!:)

      Delete
  2. Tada dar tikrai turėtų patikti "Gyvenimas, pagamintas namuose" (A homemade life) :) Man irgi labai žavios tokio tipo knygos, o jei dar susiję su Prancūzija... išvis nuostabu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tikrai taip!! Labai jauki, skani ir prancūziška knyga! O tavąją irgi būtinai reikės susirasti!:)

      Delete
  3. As irgi megstu prancuziskos nuotaikos knugas ir filmus. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip, taip, kažkokiu mistišku būdu pakeri viskas, kas Prancūziška :)

      Delete